Mindset voor geluk

Het leven is niet altijd rozegeur en maneschijn. We krijgen soms heel wat op onze boterham. Om de moeilijke tijden beter te doorstaan, kunnen we ons brein trainen om de zonnige kant te blijven zien, om positief te blijven denken, ondanks de donderwolken.

Onze Westerse opvoeding is heel erg prestatiegericht. We zijn allemaal een beetje “kopvoeters” geworden: dat hoofd denkt maar en dat lijf moet maar functioneren, maar we zijn één groot, complex systeem dat intens samenwerkt. Daarom moeten we leren oog hebben voor onze diepste behoeftes, onze hartenwensen, en leren stilstaan bij de kleine dingen die het leven leuk maken. Daarbij mogen we natuurlijk ook onze grote dromen niet uit het oog verliezen, maar ze juist proberen waar te maken. Maar hoe doe je dat? Hoe maak je een nieuwe gewoonte van waardering en opmerkzaamheid, in plaats van rennen, vliegen, opstaan en weer doorgaan?

Ik geef je tips die voor jou werken. Het beoogde resultaat is dat je een reserve opbouwt die je weerbaarder maakt tegen stress en tegenslag, en die jou dagelijks de lichte, mooie kant van het leven beter doet zien.

“Being negative only makes
a journey more difficult. 
You may have been given a cactus,
but you don’t have to sit on it.”